Minimi uppdatering

Mycket händer i skolan och det finns inte mycket ork kvar... många prov :S

Bliss har fått hänga med på någon agilitytävling och det bekymrar honom inte ett dugg :) Han e ganska okomplicerad på nya ställen nuförtiden ;) Tränar nu på att han ska springa allt han kan efter leksak m.m och det tycker han e busenkelt :P Han börjar oxå förstå sig på det där med att springa runt träd och liknande grejer. Just nu ställer han sig 2av2på överallt, närsomhelst. Hade gjort det medans mamma och magnus åt lunch men dem fattar ju inte poängen med det :P  Får väl lära honom att begränsa det beteendet till kontaktfältshindren =D.

Hoppas det blir fler uppdateringar snart och att läxorna kan ta slut någongång.. Ni får lite bilder att titta på sålänge :)

 

Sina första tappra steg i vatten :P

 

Hopptekniken kanske börjar sätta sej? :PSåååå mysigt det e nu när alla blad och blommor börjar komma fram!Han växer och blir finare för var dag <3 =) Till och med hans fina päls börjar komma fram nu =D

Ha det så bra ;)

Bilder på syskon finns på www.harlydigahundar.se , även film på en syster som vallar :)

Bilder från dagens promenad

Idag har det varit väldigt mycket jobb i skolan så jag kom hem sent. Har dessutom inte mått alls bra dem senaste dagarna så det har varit lite tyngre än vanligt.. Men lite frisk luft kan ju aldrig skada så jag gav mig ut med hundarna på en promenad i kvällssolen :)

Bliss har börjat fatta det där med balans när man går på en stock över bäcken. Så nu går han fram och tillbaka, fram och tillbaka osv. Kul att han e stolt över det han lär sej :P Bara bra för balansen ju :)

Han växer så det knakar och det är roligt att se vad han hittar på varje dag :) Sjöberg tycker mest han e jobbig men Emma och Burton tycker han e helt okej :) Fast Emma ger honom ett tjuvnyp då och då, fast det kan Bliss lika bra behöva, han är ju inte direkt rädd av sej... När han kommer ska dem andra flytta sej enligt honom men det går inte alltid hem kan jag säga hos de andra hundarna :P Speciellt hos Emma som e ordningsvakten.

Kort uppdatering idag men det e lite ont om energi för tillfället... Längtar till helgen!

 

Han måste underhållas om han ska hållas fast, annars protesterar han väldigt högljutt...

Den höga växeln lades i ett antal gånger ;D

Han öron har tydligen bestämt sig för att stå upp. Har varit så i en vecka nu typ.

Men det e ju inte så att dem står var och ett för sej, nej dem ska sitta "ihop" på mitten så det ser ut som om han har en flygarmössa på sej :P

Dagens bild =) Men ni får blunda för öronen :PRehabilitering =)Trollet Emma ;D

 

Ha det bra och kommentera gärna =)


Bilder igen

Den här helgen är det hoppkurs hemma hos oss så det e fullt upp hela tiden. Men har hunnit med att gå en liten promenad med hundarna, tränat med Bliss och tränat med hästen ;)

Med Nablus gick träningen mycket bra och vi ska nu leta efter ett lopp som passar honom =) Vi börjar verkligen komma nån stans nu känns det som!

På promenaden var det fullt ös som vanligt...

Med Bliss tränar jag vanliga små tricks just nu, även locket. Med locket tränar jag nu mycket motivation, att han ska slänga sig på det och kunna göra det var jag än e :) Funkar jättebra :) Funderar på att ha 2&2 på kontaktfälten, vet inte om jag ska använda locket, men det är något som man kan träna nu och kanske ha bra användning av i framtiden. Så därför tränar jag locket :) Idag provade jag för första gången att ha locket efter en typ av platta. Skulle alltså lära honom att ha bakbenen på plattan och frambenen vid locket. 2 ggr, sen går han och ställer sig så själv. E inte det otroligt?! Jag menar, med terriers får man ju träna det hur länge som helst och ibland fattar dem ändå inte. Tränade en del motivation där med. Stå där, klick och godis sen springa iväg och leka. Sen springer han tillbaka, ställer sig 2&2 och sen samma sak igen :) helt otroligt duktig e han :) Han stod där som om det var det mest självklara i hela världen :) Duktiga lilla hund!

Fler rapporter kommer så småningom :)

Några bilder från idag:


 

 Emma e lite fin i kanten...

 Det ser värre ut än vad det är :P

 Skjuten som en kanon genom snåren!

 Trollet Emma!

 Han öron ändrar sig varenda dag...

 Ett minifår??? En bra kompis i alla fall =)

 Gamle fina Sjöberg =) Han har bättrat på sina tigg-egenskaper...

 Gäsp!

 Lite trött är han allt :P

 Bus i stolen =)

 Avslutar med denna bilden =) Ett perfekt par enligt mig =)

 


Yiiihaaa!Haha, den här bilden e ju lite rolig :P Men samtidigt väldigt ful :P Men det bjuder jag på ;)

Idag har Bliss ägnat sig en hel del åt trädgårdsarbete :) Har fixat o donat en hel del i rabatterna, planterat om är väl fel ord men gjort en del förändringar i både rabatter och alla krukor som fanns tillgängliga. Han har även bättrat på sina atletiska färdigheter. Har hoppat upp på utebordet och fullkomligt attackerat en kruka som stod där uppe, efter det var mamma ganska sur kan jag säga.... Hon höjde väl rösten an aning och sen fick han krukan efter sig :P Men han la sig bara lite på avstånd och checkade in vad hon gjorde för roligt :) Städade en hel del då kan jag säga :P Fick läxa när jag kom hem  från skolan idag att jag MÅSTE hitta ngt hn kan aktivera sig med medans jag är i skolan. Får fundera på det.... Det e ju ganska kul att höra om allt han hittar på :D

I lördags hägde Bliss med till Gåsahoppet, första gången han var på agilitytävling. Vi var där väldigt tidigt, ett tag innan den första klassen började och då är det TIDIGT! Men då var allt lugnt och bra för Bliss, han hade tid på sej att kika på allt intressant :) Men sen när det började dra igång ordentligt och alla hundar började skälla (det var tre banor igång samtidigt = mycket ljud! ) då blev han faktisk ganska livrädd... Men en kvart med lite frolic o sitta knä o titta förskräckt på hundar gick det bra :) Hemma har han liksom förstenats när han hört ett skall lång långt borta, men den fobin är han nog av med nu =)  Resten av den väldigt långa dagen skötte han sig så bra så :) Han var väldigt avslappnad inne i hallen. Vi tog många små pauser och var ute gick en del runt omkring på ängen m.m. Han träffade även Jens valp Ripp och sin syrra Katja så det blev en hel del lek oxå :) Tänkte att han ska få hänga med på lite träningstävlingar mm nu i vår :) Det kan han behöva ;)

Har börjat i skolan nu efter ett skönt lov och det e faktiskt jättejobbigt. Men jag får kämpa på och längta till helgerna istället ;)

Ha det bra ;)

Kram Johanna

Orkar inte skriva så det blir ngn bild
 Är inte helt hundra på hans hoppteknik....

  Han e ju bara för härlig :)


Någon bild från kvällspromenaden

 Letar efter en lämplig pinne..

 Ibland lägger han in gasen rejält..

 Han börjar faktiskt bli gammal =(

 Emma, den galna professorn :P


 Se och lär


Nu börjar det hända grejer!

Först och främst, Nablus blev godkänd i kvalloppet! Tog inte ett enda galoppsteg, det var bra tempo och han kom tvåa i mål (även om det inte e ngn tävling så e det ju kul), så nu kan jag andas ut. Jag var sjukt nervös! Men nu e det gjort och han skötte sig som den stjärna han e =) <3 Nu ska vi träna vidare lite och sen ska vi väl försöka hitta ett lopp som passar honom =) 


   

Idag fick Bliss hänga med till Sjöbo. Mamma skulle uträtta ngra ärenden så jag passade på att miljöträna lite =) Det gick jättebra! Han brydde sej inte alls om bilarna den här gången. Kunde tom träna lite sitt/ligg på trottoaren och det gick lysande ;) Efter det gick vi till en gräsplätt och lekte en massa med bollen och gjorde lite mer sitt o ligg. Duktig han va =) Sen gick vi till parkeringen till mataffären (väntade på att mamma skulle bli klar) och tittade på människor, kundvagnar och bilar =) Han var så lugn och avslappnad så han la sej tom och tog sej en liten tupplur där :) Skönt att han inte stressar upp sej så mycket. Ingen kamera med tyvärr.

När vi kom hem packade vi ur bilen och allt sånt och när vi sen tittade ut ur fönstret hade Bliss hoppat in i buren, som stog uppe på ett bord! Där inne låg han och smaskade på ett grisöra. Så jag behöver inte lägga in så mycket tid på att burträna honom i alla fall :P Han e jätteduktig att åka bil med oxå, bara lägger sej lugnt ner och e knäpptyst.

 
Magnus fick ta och lyfta ner honom till den lite säkrare marken :)


Vi hoppade ett par fina unghästar på eftermiddagen.

 Wiktor

  Syrran med Atos

  Aniston

  TribbianiDet var en väldigt fin solnedgång.Medan hästarna hoppade kom ju givetvis Bliss in och hälsade på oss :P Mamma skulle hålla i honom så att han inte sprang efter hästarna. Första gången kom han så glatt till henne. Men sen märkte han ju att han inte kom nån stans. När han sen fått komma loss och sen skulle dit igen ville han ju såklart inte :P Så Magnus fick fånga honom och ge till mamma, Bliss protesterade givetvis TYDLIGT :P Han e inte dum den hunden :P 

 besvärligt allt ska va....

Nu har vi börjat med agilitybanan. Idag harvade Magnus den och sen ska göras jämnare sen när det torkat upp lite. Finns även en "publikplats" om man kan kalla det så längst bort på en lite kulle.Mitt A-hinder e klart =) Bara kontaktfältet som ska dit sen på nåt sätt.Min mini-vippa står kvar i trädgården. Sjöbergs bästa vän när han var igång o tävlade. Bliss har givetvis undersökt den och tycker det är skitkul att gå fram och tillbaka, fram och tillbaka på den. Att den rör sej bryr han sej inte ett dugg om. Allt detta har han kommit på själv, jag har bara tittat på och så länge det bara är så här lågt kan han väl få roa sej, det kan ju inte hända så mycket.

Objektivet på kameran var ganska stort så i själva verket står jag ganska långt bort.Emma är jätterädd för allt som rör sej så hon hoppar istället, med marginal...

Bliss hatar vatten över allt annat. Nu vägrar han komma in i spolhallen bara för att det antagligen betyder bad. Härom dagen gick jag en promenad längs bäcken på rakbanan. De andra hundarna gick direkt ner till bäcken medans det tog honom en stund att sluta skälla och våga gå ner. När han väl kom ner till kanten efter mycket om och men råkade han gå för nära Sjöbergs heliga pinne och han fick sig en utskällning. Just det var inte så farligt men det vara bara det att Sjöberg puttade NER honom i bäcken... Stackars Bliss, han trodde nog han skulle dö. Dessutom kom han inte upp heller så jag fick kravla mej ner och hjälpa honom upp. Undrar och han vågar sej ner igen...Fick inte med hans olycka på foto...

Det var i alla fall väldigt äckligt att vara blöt...

Hoppas att bloggen snart fylls av lite ljusa våriga bilder istället för grå och tråkiga.

//Johanna


RSS 2.0