Kval

Idag ska Nablus springa ett kvallopp. Om han blir godkänd där får han börja tävla. Jag e  bara sååå nervös! Jag ska först jogga honom på jägersro (med sadel) sen ska Staffan värma honom och sen ska han starta. Med pauser emellan. Om han galopperar eller nåt sånt blir han inte godkänd, men då e det bara att kvala igen. Men jag e ändå nervös!

Hoppas att han sköter sej!


Bliss har börjat med tidiga påskgåvor!

Vi har en grind vid trappan som ska hindra Bliss från att klättra upp för den, men igår hade ngn glömt att stänga den. Självklart var Bliss då lös i huset och tydligen kravlat sig uppför trappan. Väl där uppe hade ngn såklart inte stängt toalettdörren. När jag kommer hem på eftermiddagen och e på väg till mitt rum e det detta jag ser:

 

Jag lovar er, detta var bara en liten liten del av "området" han hade delat ut papper på....Bliss, han fortsätter vara generös med sina påskgåvor. Idag fick jag tex städa upp efter det här:Mamma som dagen innan verkligen ansträngt sig för att göra lite påskfint och köpt en massa blommor. De flesta blommorna är som ni ser, inte kvar längre. Alla lökar i rabatterna är noggrant upptagna. Blommorna som börjat slå ut är oxå väldigt prydligt avknipsade. Mamma är jätteglad på honom just nu!

Hoppas att han inte fortsätter med sina äventyr!


Vi har de bästa stalltjejerna EVER!


Bilder!

Jag och Annica som sagt ute fotade en del igår, mycket hästbilder. Jag e sjuk idag, min mage fick ett sammanbrott efter provet, så jag har haft tid att sortera alla bilder. Det var väldigt många, så det e bara några stycken som kommer upp nu.

Annicas blogg(http://s94356.blogg.se/). Där kan ni gå in och titta om ni vill. I o med att hon jobbar här hemma kommer det kanske några rapporter om annat som händer här runt omkring.

Kommentera gärna =)

Kram Johanna

 M & C Challenger Le Cou Cou och Obóy Le Cou Cou Fulingen. Namnlös så han kallas Fulingen. Obóy Le Cou Cou Fjolårets föl. Chandler Bing & Phoebe. Bliss Han gillar inte vatten  Vet inte vad detta ska föreställa :P  Expo Atos Wiktor Ragge Upton Ed Greta Bläsen Tribbiani, snyggingen själv. Vesper Expo Tribbiani Jag och Nablus  Nablus Nablus Le Cou Cou i vintras Le Cou Cou i vintras
 Gissa vad som hände sen.. Den var halvfull.. Äntligen har snön försvunnit! Blir han kobent? :P:P


Jobbigt!

Nu e det bara sååå jobbigt i skolan! Många småläxor som e viktiga och sen prov som man stressar hur myckets om helst inför. Får bara sån ångest när man inte kan oxå =( Men går man naturvetenskp så gör man, bara att gilla läget. Skönt att det e påsklov snart, hoppas nu dem sista dagarna går snabbt och att påsklovet går riiiktigt långsamt.

Inte mycket som händer annars. Nablus motioneras varje dag, blir travträning på fredag inför kvalloppet på tisdag. Idag kom en deltagarlista upp, känner att man blir lite nervös redan nu :P Men det ska nog gå bra. Fast å tisdag kommer det inte gå att prata med mig, jag blir så stressad och nervös. Det e så mycket värre att stå vid sidan om än att göra något själv. 

Bliss växer och växer. Haha, det e ganska roligt att titta på honom nu för hans kropp e inte riktigt korrekt proportionerad nu eller vad det nu heter :P Lååånga bakben och en lång svans. Han öron står dessutom åt alla håll samtidigt, om det nu e möjligt. Tar 10 minuter med honom då o då och tränar lite, han tycker det e skitkul =) Fast han blir frustrerad när han inte förstår, så då förenklar jag det lite.

Sjöberg e som vanligt. Han lullar omkring här på gården och har koll på allt. Tycker Bliss e ganska jobbig. Han e faktiskt riktigt smart Sjöberg. Om Bliss får tag på hans favoritboll blir han lite konfunderad. Han tänker lite sen går han och hämtar en annan leksak och låtsas han skitkul med den. Självklart ska Bliss ha den då och slänger sig dit. Då går Sjöberg stolt och tar sin boll =) Bliss fattar inte riktigt vad som händer :P

Suget i magen efter agility växer varje dag. Nu e ju snön borta och man hade kunnat börja träna agility normalt igen..

Jag och Annica ( en tjej som jobbar i stallet) fotade en hel dag idag på typ allt. Så imorgon kommer det förhoppningsvis upp några bilder.

Hoppas jag överlever kemiprovet imorgon! Hatar kemi!

//Johanna

P.S. När jag myste med Bliss i knät igårkväll fick han plötsligt damp och bet mig i pannan! Så nu har jag ett typ 5 cm långt rött streck i pannan! Väldigt fint! Ibland är han inte så underbar...

Bliss 8 veckor.
Nuförtiden kan man INTE göra så här :P Då kan man åka in och sy :P  Haha, nä, men hans tänder e sylvassa...

Försöker med blogg igen =)

Den förra bloggen tynade sakta bort pga allt från svininfluensan, vinterkräksjukan och alla andra allvarliga sjukdomar så den fortfarande bestående men. Därför kommer den inte att återkomma, tyvärr :P Men därför ska jag försöka med en ny blogg. Det har ju hänt en hel del i mitt liv sedan oktober, då mitt sista blogginlägg gjordes =)

Men bara så att ni vet kommer det kanske inte vara uppdateringar här för jämnan utan lite då och då. Min ork har bara försvunnit sen jag började på gymnasiet och det kommer nog inte bli bättre. Skriver kanske nåt blogginlägg då o då men ibland kommer det kanske bara några bilder. Så ni kan nog hänga med =)

Men i alla fall:

I december skulle jag sätta igång Sjöberg efter vintervilan men då small hans korsband i bakknäet =( I januari blev han opererad och nu väntar en låååååång rehabiliteringstid. Nu i mars har vi tagit bort smärtstillandet och han går även lite på benet men det e fortfarande mycket kvar. Han kommer antagligen inte komma tillbaka mer till agilityn, i alla fall inte kunna prestera ngt =( Jättesynd verkligen och jag e jättebesviken. Vi hade ju både SM ind och i lag detta året och han ledde dessutom i det Nationella Mästerskapet av Jack Russlarna. Men nu e allt det borta. Vi var verkligen samspelta och 2009 var vårt bästa år på agilityplanen någonsin, så han slutade iaf på topp =) om man ska se nåt positivt i det hela.

SM 2009 SM 2009

För att jag inte skulle deppa ihop helt (tror jag det var för) så beslutade mamma och Magnus att jag skulle få en BC!!! Jag vet, helt otroligt och HELT orealistiskt att dem skulle säga så, men hör o häpna, det stämde =) Så nu har jag en liten damphund här hemma =) Både hemsk och underbar e han, men mest underbar såklart :P Bliss, som han heter, är en trefärgad bordercollie hane med en vilja som e stark som stål. Han har dessutom energi så att det räcker och blir över. Han en nu 13 veckor och har verkligen kommit in i flocken =)

Bliss 6 veckor Bliss 6 veckor

Bliss 11 veckor Bliss 11 veckor

 Att bada e det VÄRSTA hanvet. Första stadiet är att han skriker skyhögt och hoppas på att ngn ska rädda honom. Det andra stadiet är nar han fullkomligt ger upp och bara väntar på att han ska dö.

Fia har flyttat hemifrån. Det funkade bara inte. Emma ville bara mörda henne hela tiden och det gick inte att hålla koll på alla dörrar så att dem inte träffades. Hon bor numera i Veberöd 10 minuter bort hos en barnfamilj. Än så länge går det jättebra! Självklart kan det vända men nu e dem så glade för henne =) Kul, och jag tror att det e et perfekt hem för henne. Slipper pressen med agilityn som on inte pallade och hon får all upmmärksamhet där =)

 Fia i somras

Med travhästen går det jättebra =) Han har klarat av ett provlopp nu så träningen ger verkligen resultat =) I förrgår vad han hos kiropraktorn så att han e fit for fight på kvalloppet nästa tisdag =) Håller tummarna!

 Nablus -> den blivande sjärnan

Om han inte lyckas inom travet kan han ju alltid bli cirkushäst =)

MEN, det bästa just nu, Våren e påväg!

Ha det bra ;)

Kram Johanna


RSS 2.0